Zeven rondes onderweg: wie zijn de favorieten in het najaar leaderbord 2019?

In dit verslag blikken we kort terug op de eerste zeven rondes van het leaderbord najaar 2019. Wie waren de blikvangers tijdens de eerste helft van het seizoen en welke spelers hebben de meeste punten bijeen gesprokkeld?


Speelrondes

In ronde één, een Freeze-out toernooi, waren het Loes DL en Christiaan van den Belt die rond middernacht heads-up de degens mochten kruisen. Uiteindelijk gingen de chips naar het midden, met het toernooileven van Loes op het spel. Daar waar we in heads-ups vaak zien dat spelers pre-flop al all-in schuiven, werd dat nu op de flop pas gedaan. Loes flopte top pair op een 278 bord en kreeg het erin tegen de 9T van Christiaan, die met een open ended straight draw en twee overcards de nodige outs had. Al op de turn werd het lot van Loes bezegeld met de J, die Christiaans straat completeerde en hem de winst bezorgde.

In ronde twee werd het immens populaire Secret Bounty gespeeld. Deze toernooivorm trekt altijd veel spelers en ook nu besloten 41 deelnemers zich in te kopen voor het evenement vol vraagtekens en gesloten envelopjes. Aan de finaletafel miste Dave van der Laan de heads-up uiteindelijk maar net. Remco Colly en Duncan waren gelukkiger en mochten strijden om de eindzege. Met allebei al de nodige bounties begon de heads-up. De nummer één zou 140 punten voor het leaderbord opstrijken en de nummer twee 99. Alleen al vanwege die 99 was het natuurlijk belangrijk om te winnen en als enige boven de honderd punten uit te komen. Uiteindelijk was dat lot bestemd voor Remco. Hij versloeg Duncan na een boeiende heads-up en plaatste zichzelf direct voor de finale.

In ronde drie werd de Crazy Pineapple-vorm afgewerkt. De meningen over dit toernooi zijn altijd sterk verdeeld. De één vindt het helemaal niks, de ander komt er speciaal op woensdagavond voor naar De Veluwe. Wie er in ieder geval níet speciaal voor naar De Veluwe komt is Mike van Boven. De jongeling, wiens waffel nog groter is dan z’n ego, heeft gedurende het hele toernooi geroepen dat hij het maar niet eens was met het spelen van deze vorm, maar naderde langzaam maar zeker toch de heads-up. Uiteindelijk bereikte hij deze zelfs, en mocht hij het opnemen tegen het opperhoofd van E Poker, onze rollende gokkast, Marco Simon. Na een lange heads-up, waarin de chipcounts op en neer golfden, trok uiteindelijk Mike aan het langste eind. Op de flop had hij top pair, top kicker en de zeer matige hand van Marco kon hier niet tegenop.

In ronde vier werd opnieuw een Freeze-Out gespeeld, net als enkele weken daarvoor in ronde één. Noemenswaardig was het debuut van barmannen Koen en Wesley tijdens dit toernooi. Waar Koen de finaletafel bijna wist te behalen, ging het Wesley iets minder goed af. Hij hield om precies te zijn nul spelers achter zich en eindige als 32e. Ach, ruimte voor verbetering zullen we maar zeggen. De heads-up werd uiteindelijk afgewerkt door twee zwaargewichten aan de pokertafel. Dat is vooral letterlijk bedoeld, uiteraard. Ben Filmer kwam tegenover Nick Steenland en zijn goudgele beschermheren te zitten. De heren vochten een verhit duel uit. Lang hielden ze het even(ge)wicht, maar uiteindelijk was het toch Nick, sloper van het eerste uur, die de laatste hand won en 124 punten voor het leaderbord opstreek.

Ronde vijf was het Steal the Button-toernooi. Een gezellige avond met heel veel bekende gezichten, maar ook hier en daar een nieuwe. Zo werd Bjarne Sinneker, een Ermelocal, voor het eerst welkom geheten. In het toernooi had hij weinig succes, maar zijn tegenstanders aan de cashgame wachten met smart op zijn rentree… Laten we het houden op beginnersgeluk. Aan de finaletafel miste E Poker organisatielid Daan Torn nét de heads-up door derde te worden. Uiteindelijk was het aan Mike van Boven en Thijs Korving om voor de grote prijzen te vechten. Een interessante tweestrijd tussen de leerkracht en de eeuwige scholier werd uiteindelijk in het voordeel van de docent besloten. Mike haalde zijn tweede heads-up van het leaderbord en greep de koppositie in het klassement, Thijs plaatste zich met zijn overwinning direct voor de finale.

Ronde zes, het Knock-Out toernooi, werd vorige week gespeeld. Aan de finaletafel kwam Marcel Ros voor de tweede keer dit leaderbord erg ver, maar tevens voor de tweede keer moest hij genoegen nemen met een derde plaats, net buiten de spotlights. Ach, op een plekje buiten de schijnwerpers voelt Marcel zich ook comfortabeler natuurlijk. Pal ín de schijnwerpers traden enkele momenten later twee bekende gezichten: Daan Torn en Goos Terschegget. Daan hadden we al een meerdere FT’s mogen verwelkomen in dit leaderbord. Voor Goos was het de eerste en dus zaak om deze meteen te winnen, om een plek in de finale veilig te stellen. Zo gezegd zo gedaan. Toen de stofwolken rond de klok van half één waren opgestrokken stond laatstgenoemde met de armen in de lucht en werd hij gefeliciteerd door Daan, die zich realiseerde ook een plek in de finale te hebben bemachtigd met alweer zijn derde finaletafel in zes rondes.

De laatste terugblik in dit verslag betreft die van de zevende speelronde, die gisteren plaatsvond. In het chaotische eerste uur maakten diverse spelers gebruik van de dubbele rebuymogelijkheid. Uiteindelijk stopte de teller na een uur op 20 re-entries. Dubieuze vermelding voor Mathijs Jonkers en Henk Hop. Deze twee kanonnen verschoten hun kruit wel heel snel; binnen een uur bleken zijn in staat drie keer hun hele lading aan chips overboord te kieperen. Henk hees daarna de witte vlag en mompelde weer wat onverstaanbare zeemanslariekoek. Afijn, om 22:45 uur namen de laatste negen overgebleven spelers plaats aan de finaletafel. Deze FT, zo zou later blijken, zou wel even duren. Bij de laatste zeven was Hotwheels op een gegeven moment de chipleader, maar na een paar verloren handjes droop hij toch jammerlijk als zevende af. Rick de Graaf jinxte zichzelf en werd, zoals verwacht, zesde op de bubbel. Niet geheel binnensmonds siste hij Dave nog wat inmiddels zeer fameuze scheldwoordjes toe, alvorens hij de aftocht blies. Loes DL was zoals gebruikelijk aan de FT heel lang de shortstack ninja geweest, maar steeds verzilverde zij mogelijkheden tot het verdubbelen van haar stack. Uiteindelijk schopte zij het tot een derde plaats. De heads-up ging vervolgens tussen Dave van der Laan en Mike van Boven. Beide heren staan, net als Loes, hoog in het leaderbord, dus er stond veel op het spel. Uiteindelijk was het de K8 van Mike die zijn eerste plek in het leaderbord nog meer verstevigde, nadat de 22 van Dave verslonden werd middels een ‘achie’ op de river. Het geluk is met de DommeVissen, want kort daarvoor had hij met zijn KK nog de AA van Laurens Knoppert nog verslagen. De Puttense korfbalboer zal er vannacht niet best van geslapen hebben. Mocht hij sinds maanden eindelijk weer eens van de ketting… krijg je dit!

Stand

De stand na zeven speelrondes is als volgt:
4: gisteren als ghoststack aanwezig, maar deze spookverschijning staat vooralsnog toch mooi vierde: Nick Steenland!
3: naar eigen zeggen werd hij dit leaderbord als drie keer tweede. De feiten leren ons dat gisteren zijn eerste heads-up was, maar je raakt er zo langzamerhand wel aan gewend. Dave van der Laan!
2: ze gaf het gisteren zelf al aan. Ze werd derde in het toernooi, maar ten opzichte van de directe concurrentie heeft ze weinig terrein gewonnen. Dat geeft aan dat het niveau hoog is, maar voorlopig staat ze gewoon tweede: Loes DL!
1: in zeven rondes won hij twee keer en werd hij één keer tweede en daarmee staat hij fier aan kop. De vraag is nu: wat duurt langer, zijn koppositie in het leaderbord of zijn studentenleven aan het Windesheim dit jaar? Mike van Boven!

Voor de gehele stand na zeven speelrondes klik je HIER!

Zo dames en heren, dat was ‘m weer. Jullie zijn weer helemaal bij. Ik zou zeggen, geef er in het restant van het leaderbord nog even een goede slinger aan en kom regelmatig ook nog even langs om te pokeren, wie weet valt er nog wat roem te verdienen!

Groetjes thuis,

Razende Reporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *