Laatste loodjes in het E Poker Leaderbord, wie halen de top vier?

Dit keer een wat andere inrichting van het E Poker toernooiverslag. Een snelle blik op de stand leert ons dat er grofweg tien personen zijn die – na 12 speelrondes – uitzicht hebben op de top vier (tenzij er personen daaronder gaan stunten natuurlijk). Het wordt tijd dat we deze personen eens even in de spotlight zetten en kijken hoe groot hun kansen zijn. Daarom nu: de top tien van het huidige leaderbord in beeld!

10: op nummer tien vinden we ons opperhoofd. Marco ‘Hotwheels’ Simon heeft 442 punten gesleept uit onder andere vier finaletafels, waarvan hij er één won. Wat verder opvalt, is dat Marco slechts acht toernooien speelde dit leaderbord. Zelf wijt hij dit aan de blessure die hij overhield aan zijn schouderoperatie. Ik vind het maar lafjes. Wanneer er een operatie aan één ledemaat plaatsvindt houdt men er toch genoeg over om te kunnen pokeren? Kom nou. Desalniettemin goed om te vermelden dat Marco dus in vorm is. Als hij zich de komende drie speelrondes niet aanstelt zijn er misschien nog mooie dingen mogelijk.

9: één plaats hoger vinden we Marco’s boezemvriend die in het dagelijks leven bijna net zo weinig voeten aan de grond zet: Henk Hop. Onze schreeuwende schipper teistert dit leaderbord met zijn agressieve speelstijl veel opponenten en houdt daar 456 punten aan over. Henk won één toernooi en miste er ook twee, dus misschien kan hij bij deelname aan de komende drie rondes nog verrassen!

8: Marco speelde de minste toernooien in de top tien, maar Mow Warsame was er ook niet altijd; hij kwam negen keer in actie. Hij is één van de drie spelers in de top tien die nog geen toernooi won, maar is ook de hoogst geklasseerde speler die niet alle rondes in actie kwam (461 punten). De gehele top zeven was er namelijk alle 12 rondes. Ook Mow haalt in bijna 50% van de toernooien de FT, wat opmerkelijk genoemd mag worden. Benieuwd wat er voor hem nog in de koker zit.

7: de reeks fanatiekelingen begint met een Lelystadter. Lelystedeling. Lelystaan. Lelystees. Whatever. Dave van der Laan maakt dit leaderbord elke woensdag trouw de oversteek vanuit de polder en dat legt hem voorlopig geen windeieren. Om in de top vier te komen moet hij eigenlijk nog wel een keer winnen of in ieder geval de heads-up halen. Hij heeft met zijn drie FT’s en één overwinning nu namelijk 476 punten. Net niet genoeg (of om in Dave’s eigen vocubulaire te spreken: ‘wat slecht zeg’). Werk aan de winkel, dus. Gelukkig is Dave daar niet vies van.

6: Arnoud Vermaas is de blikvanger met minder dan 500 punten in dit rijtje. Net als Dave speelde hij twaalf toernooien, haalde hij drie keer de finaletafel en won hij ‘m één keer. Het enige dat Arnoud en Dave onderscheidt is het puntenverschil van negen. Oh, en wat levenservaring, kilo’s en pokerskills. Voor wat betreft de pokerskills, vecht zelf maar uit wie van de twee de betere is.

5: van Arnoud naar de nummer vijf gaapt een behoorlijk gat. Hoewel één uitschieter natuurlijk alle kaarten anders kan laten schudden, heeft de huidige top vijf toch wel de grootste kans op prijzen. Het gat tussen Ruben Pul, die vijfde staat, en Arnoud bedraagt momenteel bijna zestig punten. Dit staat gelijk aan een vierde of vijfde plaats in een regulier toernooi. Het gat tussen Pul en zijn directe concurrenten in de top vier is gelukkig voor hem een stuk kleiner. Mocht één van zijn belangrijkste tegenstanders er een avond niet zijn, dan hijgt Pul meteen in de nek. 541 heeft hij al in zijn pakje zware Van Nelle weggestopt (een overwinning overigens nog niet!).

4: met een rookpauze gaat Pul het verschil ten opzichte van de rest trouwens niet maken. De nummers vier, drie en twee trekken zich namelijk ook regelmatig terug voor een bezinningsmomentje met de tabaksstaaf. Zo ook Daan Torn. Met 554 punten, gewonnen aan onder andere vier FT’s en met één ‘shippamento’ is hij de eerste persoon in deze lijst die voorlopig binnen de prijzen valt. Wel degene met de laagste prijs. Hij zal erop gebrand zijn nog wat sporten op de ladder te klimmen, maar mijn vermoeden is dat hij dat wel deze week, in ronde 13, zal moeten gaan doen. Waarom? Daan viert aanstaande vrijdag dat hij 30 wordt en we weten allemaal dat de katers een langere nasleep hebben naarmate je ouder wordt. Ik ga er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat zijn sleep langer wordt dan die van de gemiddelde bruid, dus woensdag moet je pieken Daan!

3: het eerste slachtoffer van Daan zou Erwin van Looijengoed kunnen zijn. Looij is weer terug in Ermelo en dat merken we! Wekelijks is hij weer aan tafel te vinden en hij speelt zich ook direct de top vier in. Met 556 punten is het gaat tussen hem en Daan slechts twee schamele tikken. De passieve speelstijl van Daan en de wat lossere van Looij zullen van aanstaande woensdag al een interessante avond maken. Het kleine verschil is natuurlijk zo gemaakt. Looij won één van zijn vijf finaletafels tot nu toe.

2: 5 op 12 is een prima score, maar dat levert je in deze concurrentiestrijd zeker nog geen garanties op voor de hoogste klassering. Integendeel. De nummers één en twee slaan nog een behoorlijk gat naar Looij. Loes DL won geen toernooien, maar speelde zich wel 6 keer aan de FT. Het gat tussen haar en Looij is 50 punten, een comfortabele voorsprong. De vrouwen zijn niet echt goed vertegenwoordigd in het leaderbord, maar onze Loes blijft fier overeind tussen al het testosteron. Met haar bekende stijl lokt ze alle haantjes soepel de val in en de 606 punten zijn daarvan een logisch gevolg.

1: in vorige leaderborden had je aan 600 punten met nog drie speelrondes te gaan wel eens kans op een eerste plaats, zo niet een hele goede uitgangspositie daarop. Dit seizoen ligt dat iets anders. Dat komt voornamelijk doordat een jong pisventje behoorlijk aan het huishouden is geslagen de afgelopen weken. De 19-jarige Mike van Boven werd in het laatste verslag door zijn grote broer nog belachelijk gemaakt over het feit dat hij er maar niet in slaagde om heads-ups te winnen. Getergd als hij was besloot hij zijn grote alwetende broer om raad te vragen en je ziet wat daar het gevolg van is. Om het een beetje spannend te houden besloot ik dit leaderbord zelf geen gooi naar de eindzege te doen, maar de kleine Mike lijkt met nog drie rondes te gaan de overwinning al binnen te hebben. Met 779 punten al in de tas zijn de vooruitzichten voor ‘DommeVis’ veelbelovend. Nadat hij afgelopen woensdag speelronde twaalf winnend afsloot komt zijn totaal op twee zeges. Uit acht, ik herhaal: acht, finaletafels. Een snelle blik in de recordboeken leert ons dat het puntenrecord op naam van Richard van de Put (wie?) staat, met 920. Zou het…?

Voor de gehele stand na ronde 12, klik je HIER!

Om de ontknoping van dichtbij mee te maken heb je maar één optie: bijwonen! Ben jij er morgen vanaf 20:00 uur ook weer bij? Zorg dat je aangemeld en op tijd bent, dan ontvang je ook de aanmeldbonus!

Groetjes thuis!

De Razende Reporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *