Met E Poker het nieuwe jaar in!

De deur van de feestdagen en jaarwisseling heb je net achter je dichtgeslagen, maar voordat je er definitief van wegloopt openen we hem samen nog even om terug te blikken op wat er zich in de laatste weken van 2018 heeft afgespeeld. In 2018 hebben we vier speelrondes in het winter leaderbord afgewerkt, gisterenavond gingen we verder met nummer vijf. Hoe ging het tijdens de eerste vijf toernooien?

Ronde 1

In de eerste heads-up van het winter leaderbord knalden twee bekende gezichten de koppen tegen elkaar. Erick Backhaus versus Mike van Boven. Een stug brok aan ervaring tegen young ‘talent’. Pindasaus aan z’n houdbaarheidsdatum versus pas gekochte light mayonaise. Uitgekookte bedachtzaamheid versus overtrokken blaaskakerij. Wat was de succesformule. Aanvankelijk was het de jeugdige bravoure die de leiding nam, maar de geslepen sloper weet dat degene die als laatst lacht het beste af is. Zo ook nu. Na een stevig potje één-tegen-één kaarten trok Backhaus senior aan het langste eind. Gefeliciteerd!

Ronde 2

In ronde twee voltrok zich opnieuw een interessant schouwspel. Ten eerste mag genoemd worden dat Erick Backhaus opnieuw de FT haalde. Om back-to-back te gaan heb je naast geluk echter ook wel wat skills nodig en dat in het achterhoofd houdend is de achtste plaats van dit keer ook een stuk makkelijker te verklaren. Over (on)verklaarbare zaken gesproken; wat doet Richard Bakker op de derde plaats? Op zich wel tof hoor, maar het is even geleden dat het grote publiek hem langer dan een uur aan dezelfde pokertafel heeft kunnen zien zitten met in plaats van cashgame-chips de toernooivarianten voor z’n neus. Netjes, Bakker!
De heads-up was ook er ook één die het noteren waard is. Altijd als Mow Warsame bij de laatste twee spelers in het toernooi zit gaan we er eens even goed voor zitten. Bij Jeffrey Kleijer, zijn tegenstander, hebben we iets minder volgeschreven geschiedenisboeken als het gaat om heads-up perikelen in De Veluwe. Misschien gaan we er in de komende maanden echter wat zinnen naast deze bijschrijven, want Jeffrey bewees niet bang te zijn voor het imposante gestalte van Mow en stuurde hem zonder pardon met een tweede plaats naar huis. Jeffrey, gefeliciteerd met de overwinning en kwalificatie voor de finale!

Ronde 3

Tijdens ronde drie was het de beurt aan Mike van Boven om zich opnieuw te bewijzen aan de finaletafel. Net als twee weken eerder bleek hij echter niet bij machte om écht door te drukken en dat leverde hem een vijfde plaats op. De heads-up, die een paar handenvol minuten later plaatsvond, was er ook één met een deelnemer die een herkansing kreeg. Willem Beelen, met zijn onnavolgbare en daardoor onvoorspelbare betting lines, mocht het opnemen tegen – jawel – Mow Warsame!
In de voorgaande week kon hij de zoete geur van de overwinning al ruiken, maar toen werd het verleidelijk dampende aroma voor zijn neus weg gekaapt door Jeffrey Kleijer. Deze week mocht hij het opnieuw proberen, zoals gezegd tegen Willem. De strategieën van de heren zijn interessant om te analyseren en zeker om tegenover elkaar te zetten. Uiteraard spelen de kaarten een belangrijke rol, maar de afwisselend agressieve Willem tegen de passievere Mow vormt een leuke match-up. Wie zou uiteindelijk de sterkste blijken? Het was even wikken en wegen, maar uiteindelijk moeten we toch concluderen dat we Mow verderop in het leaderbord nog een keer in een tweestrijd moeten gaan zien, want ook in ronde drie kwam hij net te kort. Willem, gefeliciteerd!

Ronde 4

En die derde heads-up leek Mow sneller te gaan spelen dan gedacht! Al in ronde vier speelde hij zichzelf voor de derde keer aan de FT, maar ook deze keer kon hij de winst niet mee naar Putten nemen. De zesde plaats viel hem in plaats daarvan ten dele. De heads-up ging deze week tussen twee kemphanen die dom lullen hoger in het vaandel hebben staan dan goed pokeren, maar blijkbaar was dat laatste in ronde vier niet nodig om de laatste twee te bereiken. Mike van Boven bereikte voor de derde keer dit leaderbord de finaletafel en schoof eveneens voor de tweede keer aan bij een heads-up. Waar zijn tegenstander in ronde één nog Erick Backhaus betrof, moest hij nu opboksen tegen de enige speler die je in De Veluwe nog vaker hoort zingen dan Johnnie-Jan, Dave van der Laan. Ook nu heeft hij ongetwijfeld de nodige melodietjes over de tafels gebanjerd om zijn tegenstanders uit hun spel te krijgen. Hoe je het ook wendt of keert, met zijn gezang kon hij Mike in ieder geval het zwijgen wel opleggen. Dave, gefeliciteerd!

Ronde 5

Geen Mow en geen Mike aan de FT dit keer, ook wel eens prettig. Ruben Pul was er wel en die speelde zich voor de derde keer op rij naar de laatste negen. Uiteindelijk knokte hij zich zelfs naar de laatste twee, waar hij moest clashen met het goudhaantje van dit toernooi. Een jaar duurt 365 dagen, maar Daan Torn heeft al een groot gedeelte van zijn geluksvoorraad daarvan verbrast. In de heads-up moest hij aanvankelijk Pul nog dubbelen, maar uiteindelijk kreeg hij het voor elkaar om alle chips naar het midden te krijgen in een wel heel riante uitgangspositie. Pul opende K9o en Daan etaleerde triomfantelijk – en voor de derde keer deze avond – AA. De run-out was schoner dan een pasgedroogde witte wasmand en zodoende kon het organisatielid, dat in 2019 strijdt met een nieuwe cardprotector van de mythische Thor, trots poseren voor een winnaarsfoto.

 

Stand

En door die laatste ronde is het bovenin het leaderbord helemaal in elkaar geschoven. Dames en heren, we hebben een ongemeen spannende tussenstand:

4: Mow Warsame harkte in vier toernooien drie finaletafels bij elkaar, maar moet het alsnog doen met een vierde plaats (264 punten)
3: Ruben Pul schiet door zijn tweede klassering van deze week omhoog naar plaats drie met 285 punten
2: Mike van Boven stond bovenaan, maar door zijn vroege bust van gisteren moet hij die plaats nu afstaan. Met 290 punten heeft hij slechts vijf punten meer dan Ruben.
1: de enige speler met een overwinning achter zijn naam in de top vier is Daan. Na zijn overwinning van gisteren heeft hij 292 punten, twee meer dan zijn directe concurrent.

Klik HIER voor de totale stand na vijf speelrondes.

 

Volgende week

Volgende week is het weer tijd om gek te gaan doen. We beginnen allemaal met een startstack van 8.000 punten en krijgen per hand drie kaarten gedeeld. Inderdaad, Crazy Pineapple! Zien we jou ook weer? 20:00 uur, Café de Veluwe, tot volgende week!

Beste wensen voor 2019 en groetjes thuis,

Razende Reporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *