Pre-finale leaderbord update!

Het is weer hoog tijd voor een update over het wel en wee van de pokerwereld in Café De Veluwe, vind je ook niet? Het is een mooi moment voor weer een verslag. De finale staat pal voor de deur. Aanstaande woensdag vechten de hoogst geklasseerde spelers van de afgelopen vijftien weken uit wie er met de hoogste eer die elke zestien weken te verdienen valt vandoor gaat. Voor de huldiging is de Razende Reporter woensdag helaas waarschijnlijk niet aanwezig, dus vandaar een plaatsvervangend stukje hier, op de website.

Zoals altijd werken we naar boven. We beginnen even met de nummers vijf en zes, de mannen die het net niet hebben gehaald. Mark Head en Jeroen Fasen kwamen dichtbij, maar uiteindelijk moesten zij respectievelijk vijf en vier anders spelers voor zich dulden.

4: hij bivakkeert wel vaker in de bovenste regionen van de leaderbords en was er ook de afgelopen weken niet uit weg te slaan. Berekenend als hij is zocht hij wekelijks uit waar hij ongeveer moest eindigen om hogerop de ladder te klimmen. Hij had z’n berekeningen echter beter in kunnen zetten aan de pokertafel, want uiteindelijk faalde hij daarin en dat is natuurlijk doodzonde. Desalniettemin, een vierde plaats in het leaderbord is mooi en wellicht lukt het om het volgende seizoen alsnog boven zichzelf uit te stijgen. Dames en heren, op de vierde plaats met 632 punten in slechts twaalf toernooien, waarvan hij er twee won: Arnoud Vermaas!

3: iets boven Arnoud vinden we een dame. Een dame die ook al vaker in de top vier is geëindigd na vijftien rondes. Dit leaderbord speelde ze alle rondes mee en dat heeft haar in ieder geval boven Arnoud doen eindigen. In vijftien toernooien kwam ze tot vijf finaletafels en in totaal 642 punten. Ze zal ongetwijfeld hebben gestreefd naar meer en dat zat er tot en met de laatste ronde ook zeker in, maar verder dan een veertiende plaats kwam ze afgelopen woensdag niet, dus daarom valt de derde plaats haar ten dele. Ach, er zijn een heleboel spelers die daar best jaloers op zijn, zo kan je het ook bekijken. Loes DL, hartelijk gefeliciteerd met deze prestatie!

2 (en 1): het is denk ik zelden zo spannend geweest wie er ging winnen. Tot aan de laatste speeldag was de gehele top vier nog volop in de race voor de eindzege. Uiteindelijk ging het tussen twee spelers: Daan Torn en Jan van der Schief. De beide heren hebben tijdens de laatste speelronde voortdurend richting elkaars stack gekeken om te weten hoe ze er virtueel voorstonden. Het is grappig te noemen dat Arnoud en Loes DL ook nog in de race waren, maar zij minder in de tweestrijd werden betrokken. Als één van die twee namelijk heads-up waren gekomen waren zij er – achteraf bezien – met de winst vandoor gegaan. We weten echter dat zij dat niet gehaald hebben, dus rest mij nu de vraag te beantwoorden wie van de twee eerstgenoemde heren het is geworden.
Werd het Daan, de trouwe deler die ook niet vies is van zelf een kaartje leggen? Of Jan, de rustige vader van Patrick, die je vaak niet hoort, maar die wel gehaaid al je chips onder je neus vandaan trekt. De vriendelijke lach op z’n gezicht suft je in slaap terwijl de jager achter het zoetsappige masker op je fiches aast.
Uiteindelijk kwam het tot een prachtige climax. Een strijd in een strijd. De beide heren wisten dat ze praktisch winnaar van het leaderbord zouden zijn als de ander eruit zou vliegen. Uiteindelijk voelde Daan een tik op zijn schouder, gevolgd door de uitgestoken hand van Jan, die hem feliciteerde met de overwinning. Daan kon zijn geluk niet op, maar wist dat hij nog zo lang mogelijk moest blijven zitten om er zeker van te zijn dat hij zou winnen. Jan werd 24e en uiteindelijk nam Daan genoegen met de 21e plaats. Met minder dan dat had hij ook een probleem gehad. Bij een 22e plaats had hij namelijk zijn leaderbord-winst moeten delen met Jan. Jawel mensen, Daan Torn is winnaar van het leaderbord, met één schamel puntje voorsprong op de onfortuinlijke Jan (679 om 678)!
Daan, ik neem je wel eens in de zeik, maar langs deze weg wil ik je toch graag uit de grond van mijn hart feliciteren met deze overwinning, applaus!

Finale

Kom jij morgen ook de finale spelen? Dan beginnen we om 20:00 uur. Niet geplaatst voor de finale? Niet getreurd! Uiteraard gooien we ook de cashgame weer open. Speciaal voor de finaleronde wordt deze woensdag al om 20:00 uur geopend!

Groetjes thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *