Halfway breakdown: het leaderbord in beeld!

Het is om precies te zijn vier speelrondes geleden sinds de laatste update over toernooien in De Veluwe, dus het wordt tijd dat jij als trouwe lezer en speler weer eens wat te horen krijgt over de gang van zaken in het pittoreske pokerwalhalla van Ermelo! Na afloop van ronde 3 schreef ik de Martin ‘The Bountynator’ Zwolsman de ranglijst aanvoerde. Ik heb nieuws, dat is niet langer het geval! Om erachter te komen wie dat nu wel is, kun je het beste het verslag hieronder lezen!

Ronde 4

The return of fallen brother, het wederzien van een verloren zoon, noem maar op. Geen woorden voor het terugkeren van toernooisloper en vrouwenverslinder Jasper Buzing in Café De Veluwe. Gehuld in een hooggeleid-tenue (Sidney, 2014) verschool hij zich achter stapels munten om te “stelen van die rijke tatta’s” (Opnieuw Sidney, 2014). Als student pokerde hij duizenden euro’s keiharde cash bij elkaar, maar als diezelfde student gaf hij alles ook weer uit en het gevolg daarvan was voor zijn tegenspelers helaas dat hij messcherp aan tafel plaatsnam met maar één doel: barki’s hengelen! Nadat iedere tegenstander die had geprobeerd hem daarvan te weerhouden genadeloos blut achtergelaten werd bleef er nog maar één eindbaas over: opbouwopperhoofd en limplegende Wilfred Vliek. Het werd een verhitte heads-upstrijd, die uiteindelijk – hoe kon het ook anders – beslist werd in het voordeel van import-Amsterdammer en parttime sloopkogel Buzing. Mensen in de finale, maak de borst maar nat, het wordt beuken!

Ronde 5

Een week later vond opnieuw een opzienbarend treffen plaats. Jeroen Fasen, collega van de grote (in omvang) Nick Steenland (die nu ongetwijfeld wekelijks kilo’s kwijtraakt, nu hij niet meer kan drinken op woensdag), verkocht de ene na de andere tegenspeler de kat in de zak, terwijl zijn uiteindelijke heads-up opponent met nog veel meer bravoure hetzelfde deed. Dansgek staat niet bekend als de meest begenadigde toernooispeler in De Veluwe, maar woensdag had hij zijn zinnen op de eindoverwinning gezet. We hebben het hier over een Steal the Button-toernooi. Dansgek had zich klaarblijkelijk voorgenomen om dit toernooi naar hem te laten vernoemen en koos als strategie om elke hand te spelen en praktisch elke hand de beste kaarten te hebben als ze op hun ruggetje gingen.
Na een ware showcase – tijdens de FT had Dansgek bijna de hele tijd de button voor z’n neus – kwamen Dansgek en Jeroen heads-up. Uiteindelijk werd het pleit beslecht in het voordeel van eerstgenoemde: AJ > A6 betekende een overwinning voor Dansgek, die weinig tijd nam om daar blij mee te zijn, want: leuk, die toernooiwinst, maar nu was er geen plek aan de cashgame. Serieuze problemen!

Ronde 6

Ronde 6 kan beter betiteld worden als ‘The battle of the Jans’. De kans dat er twee ‘Jannen’ in een toernooi mee doen (Jan van der Schief en Jan Ernsten) is best groot. Staat ongeveer gelijk aan de kans dat Dansgek op de button zit in een willekeurige hand in Steal the Button. Maar hoe groot is de kans dat allebei die Jannen uiteindelijk heads-up moeten spelen? Ik schat in ongeveer zo groot als de kans dat Jasper ‘De Verloren Zoon’ Buzing in De Veluwe komt op een willekeurige woensdag. Maar goed, Jasper was er tijdens ronde 4 en in ronde 6 zaten Jan en Jan heads-up. Kan gebeuren. Is niet rigged, net als PokerStars, maar over dat laatste denken sommige boze tongen nog anders dunkt me.

Afijn, Jan en Jan. Allebei een pittige strijd achter de rug in het Knock Out-toernooi en uiteindelijk met het bountyzweet op het voorhoofd klaarmaken voor de laatste slag. Voor het winnen van niet alleen de bounty van Jan, maar ook van Jan. Extra lekker. Uiteindelijk was het Jan die aan het langste eind trok, door met T6o te winnen van Jans 93s op een T9x flop. Vanaf nu is Jan Kapitein Knock-Out! Gefeliciteerd, Jan… Ernsten!

Ronde 7

Deze ronde vond vorige week plaats. Lachen, gieren brullen in het Semi Freeze Out-toernooi met twee rebuys en een add-on. Een festijn voor de shortstackninja’s en beroepsgokkers, een kwestie van hengelen voor de geslepen slopers. Uiteindelijk zou de overwinning in dit toernooi hoe dan ook in handen vallen van een speler uit de categorie ‘beroepsgokkers’. De heads-up strijd ging na een paar uur stampen namelijk tussen wetenschapper in de dop Lucas ‘Kaashoed’ Bahnmuller en onze vrolijke frietbakker Johan Safaric, die woensdag ook een vette business in het pokeren zag. Dat de heren niet vies zijn van een gokje bleek wel uit de final hand. De heren zagen een flop die Q25 etaleerde, waarop beide mannen hun geld naar het midden besloten te trappen. Beide mannen met nul pair. A4 voor Lucas en A7 voor Johan. Laatstgenoemde stond er goed voor, maar Lucas zou Kaashoed niet zijn als hij lekker een 3 zou binken op de turn om een straat te maken, DING-DONG! Met deze kraker op de turn kwam het toernooi tot een einde en was Lucas de winnaar, gefeliciteerd!

Leaderbord:

Het leaderbord ziet er nu als volgt uit:

4: het winnen van toernooien doet hem goed, Jan Ernsten!
3: hij komt in bovenstaand verhaal niet terug, maar haalde al wel twee finaletafels, Mark Head!
2: Jan van der Schief verloor heads-up van Jan Ernsten, dat verhaal kennen we, maar hij haalde nog twee andere FT’s en staat daarmee tweede!
1: Lucas Bahnmuller is echter de absolute koploper. Hij haalde 3 FT’s en won er één, hij staat nu op 357 punten!

 

Vanavond

Vanavond spelen we het razend populaire Secret Bounty-toernooi! Om zeker te zijn van een plekje, zorg dat je je op tijd aanmeldt! Tot vanavond, 20:00 uur in Café De Veluwe!

 

Groetjes thuis,

Razende Reporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *