De opening van het najaar-leaderbord, hoe staat het ervoor?

 

 

 

 

 

 

 

(Oude foto van Willem)

Nadat Henk Hop hartje zomer verrassend genoeg de finale van het vorige leaderbord op zijn naam schreef konden de kaarten opnieuw worden geschud: het was tijd voor een nieuw leaderbord. Zoals altijd trekt dat extra spelers. Ook nu werd voor het eerst sinds lange tijd het maximale spelersaantal van 45 overschreden en moesten spelers op de wachtlijst worden geplaatst. Inmiddels zijn we een paar weken verder en staan we aan de vooravond van ronde 4, het Freeze Out-toernooi. Hoe ging het de afgelopen weken?

Ronde 1

Met een goedgevulde prijzenpot doen spelers wellicht nét dat beetje extra denkwerk. Willem Beelen deed dat in ieder geval wel. Hij versloeg heads-up voormalig E Poker eindbaas Mathijs Jonkers en nam de hoofdprijs mee naar huis. Voor de MEC Poker Pro een deceptie: “het is lastig. Het ene moment ben je de man met een flinke geldprijs in Rozvadov, maar voor je het weet ga je weer onderuit tegen Beelen. Toch moeten we hier een positieve noot uit meenemen. Ik ben vandaag hoger geëindigd dan destijds in Sjechië en dat is ook wat waard.”

Ronde 2

Ronde 2 is er één voor de luckboxers. Als je denkt aan luckboxers in Café De Veluwe, wie komt er dan sowieso als één van de eersten in je op? Juist. E Poker organisatielid en Sjef Sportbroek, Martin Zwolsman! Uiteraard heeft hij thuis even gesmeekt of hij alsjeblieft de Secret Bounty mocht spelen en toen het hoge woord eruit was besloot hij ‘m ook maar meteen te shippen. Gewoon, om vriend en vijand er nog maar eens van te overtuigen dat dit soort toernooien toch echt zijn terrein zijn. Met KTo versloeg hij in de laatste hand heads-up de Q7s van Berry Simon. Zwolsman na zijn toernooizege: “Ach, what can I say? Nothing I can say! It wens fromself.” Waarom de grootmeester van het geluk in het Engels sprak, is nog niet duidelijk.

Ronde 3

Ronde 2 was er één voor de luckboxers. Ronde 3, de Crazy Pineapple, is er eentje voor Laurens ‘ProLau97’ Knoppert. Wekelijks speurt hij stad en land af naar een sappig ananastoernooitje om er vervolgens over te kwijlen en er toch maar niet heen te gaan. Maar in De Veluwe kon hij ‘m toch echt niet laten schieten. Na twee keer op rij tweede te zijn geworden in deze variant zou hij nu toch wel zijn stempel op dit toernooi kunnen drukken? Voordat ik een antwoord op deze vraag verstrek, wil ik eerst de volgende vraag stellen: waar staan Joop Zoetemelk, Michael Boogerd en Laurens Knoppert allemaal om bekend? Juist, ze werden altijd tweede. En van dat imago kom je niet zomaar af, zeker niet als je het een week geleden opnieuw heb gepresteerd. Inderdaad, Laurens moest opnieuw genoegen nemen met een tweede plaats. Hij verloor heads-up van de meest agressieve speler aan de tafel. Opnieuw een kleine quizvraag: als ik je zeg dat de winnaar van vorige week is opgeleid tot beschermengel in een camouflagepakje en een schedel heeft die veel gelijkenissen vertoont met een versgeschoren blote kont, wie heeft er dan gewonnen? Niet? Kom op, denk nog even na. Inderdaad, Arjen ‘Snipert’ Blankespoor was alle concurrentie de baas en marcheerde vol trots naar de overwinning.

Check HIER de uitslag van vorige week!

Leaderbord

Met drie speelrondes achter de rug kunnen we eens bekijken wie er op dit moment de lijst aanvoeren als het gaat om pokerpunten. Het is niet geheel verrassend dat de winnaars van de afgelopen weken hoog op de lijst staan, maar wie completeert de top vier? En in welke volgorde vinden we de winnaars terug?

4: op de vierde plaats vinden we de man die na bovenstaande toernooiverslagen geen introductie meer behoeft. Met 156 punten: Blankyspoor!
3: ondanks zijn overwinning is Blanky toch niet de hoogst geklasseerde kale kop. Even doorbijten nog, want Mow Warsame heeft met twee finaletafels in drie toernooien ook al 159 punten bij elkaar gesprokkeld!
2: vanaf Mow is er een gat van 37 punten naar de nummer twee van dit moment. Willem Beelen, de man die het grootste deelnemersveld van dit leaderbord tot nu toe versloeg, vinden we hier terug.
1: maar er kan er zoals zo vaak maar één de beste zijn, van dit moment althans, en dat is vooralsnog met 223 punten Martin “The Bountynator” Zwolsman!

Zie HIER de huidige stand in het leaderbord!

Vanavond

Dat was het weer voor wat betreft de terugblik. Is het nu dan uit met de pret? Natuurlijk niet! Als je vanavond zin hebt om te pokeren, kom dan naar Café De Veluwe! We starten om 20:00 uur met het Freeze Out-toernooi. Wil je Ajax kijken? Da’s geen excuus, want deze wedstrijd wordt in De Veluwe live uitgezonden op het grote scherm! Kortom, tot vanavond!

Groetjes thuis,

De Razende Reporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *