Martin Zwolsman hengelt in stijl de Freeze-Out binnen!

                                                          De impulsief opgetrokken private room in De Molenaer!

Woensdag was het tijd voor ronde 10 van het leaderbord. Het einde komt alweer in zicht, de tijd begint te dringen. De visjes en de sharks worden van elkaar onderscheiden. 34 spelers namen plaats. Laten we kijken hoe het toernooi verliep!

Allereerst even een shout-out naar De Molenaer. Tijdens het opbouwen van het toernooi kwamen we erachter dat De Veluwe woensdagavond zou vollopen met scholieren die die dag hun examenuitslag te horen hadden gekregen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het pokermilieu gedijt wat minder goed in deze herrie, weten we uit ervaring. Bliksemsnel werd echter een regeling getroffen met buurman De Molenaer. Zij zetten een stuk van hun kroeg af en daar konden we twee tafels kwijt. Zo werd de drukte mooi ontweken!

Early eliminations

Nog ver voordat de gloednieuwe pokerroom in De Molenaer werd geopend vlogen de eerste spelers het toernooi al uit. De allereerste was Johannes van Deelen. Hij had weinig geluk met premium hands en trapte zijn laatste 16 big blinds erin met AKo. Hij kreeg twee calls van Jorino Kleijn en Johan Safaric. De flop was 348. Jorino bette uit en kreeg een call van Johan. De turn was een offsuit Q. Check check was de reactie op deze kaart. De river was een brick en ook hier checkten beide heren. Jorino showde AJ, een zucht van opluchting voor Johannes. Johan liet vervolgens echter QJ zien. Ietwat fortuinlijk, maar daarom niet minder lucratief. Tot ziens Johannes!

Ruben Pul wil nog steeds graag potten breken in het leaderbord, maar hij werd woensdag 21e, dus daar werd zijn concurrentie niet echt bang van. Arnoud was er niet, dus die zou wel eens belangrijke punten prijs kunnen gaan geven. De overige twee leaderbordstrijders haalden allemaal de FT!

Finaletafel

Op de elfde plaats werd Erick Backhaus uitgeschakeld. Dat was wonderlijk, want die had eerder dat toernooi nog quads flopt met zijn 33. Op deze flop presteerde hij het om zijn opponent Marcel Ros te vragen “heb jij echt die 3?”, waarop Marcel overtuigd van de sterkte van zijn QQ all-in schoof en een snapcall kreeg. Als je zelfs met quads niet de FT kan halen, hoeveel geluk heb je dan wel nodig, Erick?
Kort na Erick vloog Michel Bakkenes eruit, hij werd tiende. De FT kon beginnen met de volgende negen spelers: Martin Zwolsman, Bennie Verhoef, Mow Warsame, Willem Beelen, Johan Safaric, Marco Simon, Loes DL, Robert den Hartog en Lucas Bahnmuller.

Bennie werd vorige week tiende, dus met zijn zetel aan de FT had hij in ieder geval al vooruitgang geboekt. Uiteindelijk werd het wel minimale vooruitgang, want hij werd als negende uitgeschakeld.
Loes had ongetwijfeld ook plannen om langer te blijven zitten dan haar concurrenten, maar dat zat er voor haar helaas niet in. Ze werd achtste in alweer haar zesde finaletafel in tien toernooien.
Voor Johan was het zijn eerste FT van dit seizoen. Zoals zo vaak was een rollercoaster het beste synoniem voor het omschrijven van zijn stack gedurende dit toernooi. Uiteindelijk eindigde zijn turbulente avond op de zevende plaats.
Lucas is de lijstaanvoerder in het algemeen klassement. De gele trui drager van de Ermelose pokerwereld. Als je dan een finaletafel haalt is dat altijd goed voor je punten. Uiteindelijk werd hij zesde.
Opperhoofd Marco ‘Hotwheels’ zat ondertussen comfortabel in zijn stoel. Hij ladderde lekker door, maar dat hield plotsklaps op bij de vijfde plaats, toen hij zelf weggespeeld werd. Het was pas zijn eerste FT, dus het wordt nog krap de komende weken!
De met zonnebril bewapende Mow heeft zijn ogen ook weer eens gericht op het leaderbord. Dat doet hij vaker, want het zou voor hem niet de eerste keer zijn dat hij hem wint. Zo ver is het echter nog lang niet, maar hij eindigde woensdag wel het hoogste van de leaderbord top vier. Gefeliciteerd met je vierde plaats!
De derde stek was voor Willem. Hij liep de heads-up net mis, maar dit was wel zijn derde finale. Hij heeft zich dus gekwalificeerd voor de grote finale en als klap op de vuurpijl stijgt hij door het resultaat van woensdag naar de vijfde plaats in het klassement!

De allesbeslissende heads-up ging vervolgens tussen kemphanen Robert en Martin. Robert had gedurende hele FT verschillende spelers het toernooi uitgeblazen, waaronder zijn eeuwige angstgegner Lucas ‘Kaashoed’, dus hij leek voorbestemd. Zijn tegenstander is echter een beruchte luckboxer. Martin Zwolsman is niet uitgeschakeld tot zijn laatste chip voor zijn neus is weggegrepen. De 30-70 achterstand in chips zal hem dus niet bang gemaakt hebben. En terecht, zo bleek later! Martin binkte eerste QJ > TT, wat een aardige set-up is als je heads-up zit. Vervolgens won hij nog twee of drie flips en was het einde verhaal voor Robert, die genoegen moest nemen met een tweede plaats. Martin, namens al je collega’s van harte gefeliciteerd! En oh ja, mooie winnaarspose!

Voor de gehele uitslag van ronde 10 klik je HIER!

Leaderbord

Weinig sensatie bovenin het leaderbord, al zijn de verhoudingen wel weer iets gewijzigd ten opzichte van vorige week.
4: op de vierde plaats vinden we Mow Warsame, die Arnoud uit de top vier verstoten heeft. Mow heeft 423 punten.
3: Ruben Pul vloog er vroeg uit en dat kost hem een plaatsje, hij staat met 510 punten nu derde. Het gaat naar Mow op plek vier is nog groot.
2: Loes DL is door haar FT-kwalificatie van deze week weer een plaatsje opgeschoven. Zij staat vijf punten voor op Ruben.
1: de koploper van het leaderbord is echter nog steeds Lucas ‘Kaashoed’ Bahnmuller. Met 538 punten is het gat naar de concurrentie echter niet onoverbrugbaar. Hij moet nog even aan de bak!

Voor de volledige stand na ronde 10 klik je HIER!

Komende woensdag

Aanstaande woensdag wordt er uiteraard ook weer gepokerd! Ronde 11 wordt ‘gewoon’ weer in z’n geheel afgewerkt in Café De Veluwe en we beginnen ook gewoon weer om 20:00 uur. Er wordt een Semi Freeze-Out gespeeld, dus mocht je een keer pech hebben: geen paniek, een rebuy is mogelijk! Zien we jou aanstaande woensdag ook?

Groetjes thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *