Friso Bom, Mike van Boven en Mark Head de grote winnaars van de laatste weken!

De winnaarsfoto van Friso ontbreekt helaas in ons dossier…

Na een paar weken van afwezigheid deze week weer een verslag over de favoriete bezigheid van menig pokeraar op woensdagavond. De E Poker toernooien in Café De Veluwe! We gaan in vogelvlucht nog even langs alle drie de toernooien van de afgelopen drie weken, zodat we weer helemaal bij zijn.

Early eliminations behandel ik deze week even niet.

Mededelingen!

Wel zijn er de afgelopen weken verschillende interessante dingen geweest, buiten de toernooien om.
De Friday night cashgame bij Marco draait inmiddels weer op volle toeren. Met elke week een leuke groep spelers wordt er elke vrijdag tot diep in de nacht doorgespeeld, wat natuurlijk zorgt voor het nodige vertier.

Het bruggetje tussen pokeren bij Marco en de 24 uur van E Poker is natuurlijk gauw gemaakt. Het is inmiddels weer een paar weken geleden, maar de 24 uur van E Poker waren een groot succes. Met zes toernooien die allemaal goed draaiden en een mooie winnaar opleverde, kan gesproken worden van een groot succes met een mooi aantal deelnemers. Zeker als je bedenkt dat die volhouder van een Marco de zaterdagavond na de 24 uur dus nog even rustig een paar uur lang de cashgame draaiende hield. Hierbij een shout-out naar Marco, want die heeft hij toch wel verdiend!

Tot slot is het de moeite waard om te vermelden dat de omstandigheden in De Veluwe fors zijn verbeterd en dat heeft voornamelijk met één ding te maken. Helaas bestaat het barpersoneel nog steeds voornamelijk uit mannen (puntje waar nog aan gewerkt kan worden), maar diezelfde mannen hebben wel geregeld dat het verlichtingsprobleem in het café in één klap verholpen is. Met een set fonkelnieuwe lampen kunnen nu alle tafels van goede verlichting worden voorzien.

Toernooien

Dan over naar het originele doel van dit verslag: het vertellen over de toernooien!

Ronde 7

Laten we beginnen bij het begin. Althans, bij het toernooi dat het langst geleden is en dat nog geen publieke aandacht heeft genoten. De heads-up in deze strijd ging na het uitschakelen van Mike van Boven op de derde plek tussen Friso Bom en Jacco van Elten. De twee heren hadden al behoorlijk wat tijd aan de finaletafel gespendeerd, maar het was voor beide mannen de eerste keer dat ze aan die FT zaten, dus bedachten ze maar de tijd maximaal op te rekken. Uiteindelijk schoven de heren dat laatste chips naar het midden met J9 en 92. Friso had preflop de sterkste hand en nadat de vijf communitycards hun identiteit hadden blootgegeven was dat nog steeds het geval. Friso won!

Ronde 8

Tijdens ronde 8 waren de kaarten iets anders geschud. Laurens Knoppert werd als derde uitgeschakeld, waarna Dennis Sterk en Mike van Boven heads-up de vuisten balden. Mike werd de week ervoor nog derde, dus hij had zich in ieder geval verbeterd, maar de vraag was of het een eerste of tweede plaats werd. Uiteindelijk zetten de heren in een grote pot hun toernooileven op het spel met A5o en KJo. Het bord bracht net als de week ervoor geen wijzigingen in de verhoudingen preflop, waardoor A5o de sterkste bleef. Wie hield die hand vast? Het was Mike, die na zijn derde plaats in ronde zeven nu de sterkste bleek in ronde 8. Mocht je hem deze week tegenkomen in De Veluwe; hij heeft net te horen gekregen dat hij geslaagd is voor zijn VWO, dus feliciteer hem even!

Ronde 9

Vorige week werd ronde 9 afgewerkt. In de triple chance kwamen na uitschakeling van Frank van Ark, die op het verkeerde moment besloot te bluffen, Mark Head en Roy van Boven heads-up. De twee hadden een bij benadering gelijk aantal chips en besloten daarom een deal te sluiten, alvorens zij nog een aantal handen doorspeelden. Al gauw werd duidelijk dat het kwartje de kant van Mark op ging vallen. Hij bleek postflop keer op keer de sterkste hand te hebben (en deze ook op een slinkse manier te spelen) en uiteindelijk schoof Roy zijn laatste chips naar het midden met K5, waarop hij direct werd afgecalld door Mark met 88. De flop bracht een K en Marks gezicht stond op onweer, maar die donkere Engelse wolken verdwenen als sneeuw voor de zon toen de river het gezichtsveld binnen schreed. Een 8 bezorgde Mark de overwinning en ernstige blik maakte plotsklaps plaats voor een triomfantelijke glimlach. Victory!

 

Leaderbord

In het leaderbord hebben we ondertussen de volgende stand, het is spannend:

4: Arnoud Vermaas heeft exact 400 punten.
3: Loes DL heeft er 70 meer en zit op de hielen van de top twee!
2: Ruben Pul staat tweede met een puntentotaal van 482. Hij behaalde in de negen toernooien die hij speelde maar liefst zes finaletafels!
1: de enige die Ruben nog voor zich moet dulden is Lucas Bahnmuller. Hij moet het doen met ‘slechts’ vier FT’s, maar hij won er wel twee! Daardoor heeft hij 486 punten.

Voor de volledige stand na ronde 9 klik je HIER!

 

Deze week

Deze week wordt op woensdag een Freeze-Out toernooi gespeeld. Om 20:00 uur trappen we af in Café De Veluwe. Word jij de opvolger van Friso, Mike en Mark? Schitter jij als één van de eersten onder de hagelnieuwe lampen van de Ermelose kroeg? Meld je dan nu aan!

Groetjes thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *