Lucas Bahnmuller gaat back to back met zege in Steal the Button!

Met 35 spelers was er een prima aantal deelnemers aanwezig in De Veluwe afgelopen woensdag. Met liep wel warm voor het Steal the Button toernooi. Nooit zal het winnen van ‘de kleine potjes’ lucratiever zijn dan in deze toernooivorm. Elke gewonnen pot levert je in de hand daarna namelijk de button-positie op. Heel veel positievoordeel!

In het vorige leaderbord gooide hij regelmatig hoge ogen met goede klasseringen, maar afgelopen woensdag zat dat er overduidelijk niet in. Remy Sennema lag er al heel snel uit, als eerste zelfs. Hij en Dennis Sterk mochten allebei al in het eerste level de rail opzoeken. Ai!
Van de top vier was Loes DL degene die als eerste haar bootje zag zinken. Zij werd 18e. Ook voor Arnoud Vermaas bleek de dichtstbijzijnde reddingsboei een paar minuten later te ver weg. Hij verging op plaats 15. Met de uitschakeling van Marcel Ros op de tiende plaats kon de finaletafel beginnen!

Finaletafel

Die finaletafel werd gespeeld met de volgende negen mannen: Willem Beelen, Lucas Bahnmuller, Ruben Pul, Dave van der Laan, Daan Cappellen, Rick de Graaf, Teun Bakker, Roy van Boven en Christiaan v/d Belt.
Ruben en Roy klapten al in de eerste hand van de FT tegen elkaar aan. Ruben schoof zijn 5bb erin vanuit middle-position en kreeg een call van Roy (die een even kleine stack had) uit de bb met A4o. Ruben gooide 55 open en stond er goed voor. De flop bracht hem echter niet wat hij gehoopt had: twee azen. Ruben kon vroegtijdig de rail opzoeken, maar deed dat niet. Hij bleef de FT delen. Thanks, Ruben!
Niet veel later moest ook Daan het strijdtoneel verlaten. Hij werd 8e. Het was pas de eerste keer dat hij mee deed dit leaderbord, dus hij zal niet ontevreden zijn geweest. Zijn bust was wat minder plezant. Hij schoof met een goede hand, maar de 45s van Dave, die callde vanaf de cut-off, bleken te sterk in combinatie met het vernietigende bord.
Enige tijd later limpte Teun uit middle position. Roy rook zijn kans en schoof zijn 10bb er vanaf de BB in met Q9o. Teun snapcallde met 89s en stond er niet zo best voor. Het bord brickte… tot op de river, daar viel namelijk een 8 en die veranderde de verhoudingen voorgoed. Exit voor Roy!
Christiaan had al die tijd met een relatief kleine stack toegezien hoe er een aantal spelers voor zijn neus uit het toernooi vlogen. Nu was het echter zijn beurt. Met AK was hij overtuigd van het feit dat hij de beste hand had toen hij het erin schoof. Dat was ook zo, want Lucas callde hem af met AJ. Helaas bleek de voorsprong voor Christiaan niet genoeg. Lucas binkte zijn J en ging door deze hand, samen met een paar andere, binnen korte tijd van shortstack naar big bully.
Rick had een redelijk goede stack aan de FT, maar hij kende weinig voorspoed en haalde uiteindelijk geen absolute topklassering. Met de vijfde plaats zal hij redelijk tevreden zijn geweest.
Dave had zich in de loop van de FT dankzij een aantal mooie handjes snel opgewerkt in de rankings. Hij was op een gegeven moment zelfs chipleader. In een zekere hand flopte hij later two pair, tegen de flushdraw van Lucas, die andere bigstack. Laatstgenoemde turnde en riverde een hogere two pair en er was geen ontkomen meer aan voor Dave, die zijn stack mocht inleveren bij de fortuinlijke Lucas.
Nadat Dave er als vierde uitgeknikkerd was kon Willem de heads-up al ruiken. Zover kwam het voor hem echter nooit. Teun en Lucas hadden andere plannen en dat resulteerde in een derde plaats voor Willem. Lang niet gek, want hij had al een FT en speelde tot nu toe alle toernooien, dus hij schuift leuk op in het leaderbord!

De heads-up ging vervolgens dus tussen Luckas Bahnmuller en Teun Bakker. Teun had maar één doel voor ogen: winnen! Hij had namelijk nog geen FT gebinkt, dus dit was een mooie kans om zich direct te kwalificeren voor de finale. Lucas zat iets anders op zijn stoel. Met het leaderbord in zijn achterhoofd wist hij al dat hij goed bezig was door in ieder geval tweede te worden, alle bonuspunten zouden verder mooi meegenomen zijn. De heads-up strategie van Teun bleek hem uiteindelijk fataal. Hij koos ervoor veel handjes klein te spelen alvorens een flop te zien. Zo gebeurde het dat hij met 77 in een gelimpte pot een flop van 34T zag. Dit was voor hem het signaal om te schuiven en dat deed hij dan ook. Hij kreeg direct een call van Lucas, die met T2s nog lachend in de hand zat. De turn en river brachten Lucas, die toch al ruim voor stond, een backdoor flush, waardoor het pleit was beslecht. Lucas won vorige week en herhaalde dat kunststukje deze week netjes opnieuw. Een absolute zeldzaamheid. Gaat hij voor de triple?

Voor de gehele uitslag van afgelopen woensdag klik je HIER!

Leaderbord

In het leaderbord is er sinds de vorige keer niet heel veel veranderd, behalve dan dat er onderling wat geschoven is met de klasseringen.
4: Arnoud Vermaas hangt aan het zijden draadje. Met Willem Beelen op een kleine 30 punten achterstand weet hij dat er werk aan de winkel is, wil hij zijn topklassering behouden.
3: voor Ruben Pul geldt hetzelfde. Door zijn FT-klassering van deze week is hij een plaatsje opgeschoven, maar hij staat slechts vijf punten voor op zijn directe concurrent onder hem.
2: vanaf Ruben valt er een gat van 50 punten naar Loes DL, die met 314 punten voor het eerst sinds een paar weken van de eerste plek verstoten is.
1: die eerste plek is nu namelijk voor – hoe kan het ook anders – Lucas Bahnmuller, die al drie FT’s binkte en er zoals gezegd twee van won. Het gaat hem voor de wind!

Voor de gehele stand na afloop van ronde 5 klik je HIER!

Deze week

Ook komende woensdag wordt er natuurlijk gepokerd in De Veluwe. We spelen dan een Knock-Out toernooi! Uiteraard is er een vaste prizepool, maar daarbij is iedereen ook nog eens 5 euro cash waard! Hoeveel bounties raap jij op? Tot woensdag, 20:00 uur in De Veluwe!

Groetjes thuis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *